Benieuwd wie er achter Bureau Baans schuilt? Ik ben Madelon Baans en begon in 2014 als communicatieadviseur mijn eigen bedrijf. Voordat ik als zelfstandige begon, werkte ik jaren voor de overheid en later voor een kennis- en innovatieorganisatie waar ik me specifiek met ‘gezond leven’ mocht bezighouden. In de jaren daarvoor had ik een heel andere carrière, namelijk als topsporter. Mijn vak communicatie en mijn liefde voor gezondheid, sport en de maatschappij komen samen in Bureau Baans.

Toewijding
Inmiddels heb ik voor tal van prachtige opdrachtgevers mogen werken. En dat doe ik altijd met evenveel toewijding. Daarom krijg je niet alleen een maatschappelijk betrokken communicatieadviseur, maar ook eentje die altijd ‘aan’ staat. Je kunt op een eerlijk advies rekenen, ook als het een beetje schuurt. Maar altijd om je in beweging te brengen, vooruit te helpen!

Topsport
Als zwemster van het nationale team reisde ik bijna 20 jaar lang Nederland door én de rest van de wereld over. Dat resulteerde in 49 nationale titels, 20 internationale kampioenschappen – met 1x zilver en 2x brons bij de EK – en 3x Olympische Spelen als kers op de taart.  Na zo’n lange topsportcarrière vond ik het best lastig om een goede balans te vinden. In deze zoektocht heb ik mijn werk – later mijn bedrijf – en andere sporten als mijn inspiratiebron en mijn uitlaatklep gevonden.

Sport als headspace
Sport blijft mijn ultieme headspace. Je vindt me vaak in de CrossFit box. Daarnaast hardloop of wandel ik graag over het strand en vouw ik me in diverse yogahoudingen. Zwemmen doe ik nog steeds graag, alleen dan ‘op het gemakkie’.

Diploma’s
Een diploma zegt wat je hebt gedaan, niet wat je allemaal kunt. Wil je toch graag weten wat ik heb gedaan? Ik studeerde communicatie in Rotterdam, waar ik in 2005 mijn diploma haalde, terwijl ik me opmaakte voor mijn laatste WK en EK zwemmen. Daarna volgde ik tijdens mijn werk diverse opleidingen. Zo volgde ik de vakopleiding tot senior communicatieadviseur bij Van der Hilst (C-opleiding) en rondde ik succesvol de International Master of Sport Management af bij het Cruyff Institute for Sport Studies af.

Persoonlijk
Ik ben een echte ochtendbraker. Ik hou van sterke koffie, lange wandelingen en goede gesprekken. Mijn tongval verraadt mijn afkomst en mijn gedrag trouwens ook. Als ik niet thuis in Zeeland ben, dan vind je mij in mijn favoriete stad Rotterdam, óf in mijn camper voor de ultieme ontspanning.

Wil je nog meer weten over mij of mijn werk? Kijk dan gerust even op LinkedIn, of neem contact met me op!